Almayer Art & Heritage Hotel, Zadar

Corte Restaurant

Dobro čuvana tajna u Zadru

Foodie oaza očekuje Vas u Zadru! Ljubomorno skriven u zelenilu našeg tajnog vrta, Corte Restoran je dobro čuvana zadarska tajna. Posvećen iskusnim znalcima i modernim epikurejcima, ovo romantično i zavodljivo mjesto zasigurno će vas iznenaditi svojom raskošnom ponudom i atmosferom koja se postupno mijenja kako odmiče dan. Ponuda uključuje okrepljujući à la minute doručak, ležerni ručak i luksuznu večeru s bogatim izborom pića, signature koktela te probranih vina u kojima možete uživati u bilo koje doba dana.

A’la minute doručak

SVAKO JUTRO OD 7 DO 11:30 SATI

Započnite dan na najbolji mogući način s našim raskošnim i zdravim doručkom posluženom u romantičnom ambijentu naše Oranžerije ili na sunčanoj terasi. Umjesto klasičnog švedskog stola, doručak serviramo a’la minute, jer su nam je svježina, kvaliteta i dosljednost ponude od neprocjenjive važnosti. Bez obzira na to birate li peciva, mesne ili mliječne delicije, naš doručak sastoji se samo od prvoklasnih lokalnih i sezonskih namirnica. Mnoga jela spremamo sami, a neka možete pronaći samo kod nas.

Fine dining u Zadru

Otisnite se na jedinstveno kulinarsko putovanje u čarobnom ambijentu uz visoko personaliziranu uslugu restorana Corte. Bivajući puno više od klasičnog restorana, Corte je mjesto redefiniranog gastronomskog užitka za pasionirane hedoniste i suvremene epikurejce. Naši glavni chefovi, Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko, ujedinjeni su u želji i strasti da za naše goste stvore neponovljivo fine dining iskustvo, inspirirano godišnjim dobima i lokalnim namirnicama. Zajedničkim su snagama uspjeli razviti kulinarski identitet duboko ukorijenjen u Dalmatinskoj kuhinji.

RUČAK 12:00-16:00
FINE DINING & DEGUSTACIJSKI MENU 18:00-22:00

Naši chefovi

Za chefove je osobita privilegija biti u prilici birati najbolje iz obilja onoga što nam priroda nudi iz okružja. Uvijek pretpostavljajući kvalitetu kvantiteti, naši glavni chefovi stalno mijenjaju i prilagođavaju naše menije u skladu sa sezonskim i dnevno dostupnim lokalnim namirnicama koje im stižu iz cijele bogate zadarske regije. Uživajući privilegiju suradnje s najboljim lokalnim ribarima  i proizvođačima, strastveni su u predstavljanju delicija, reinterpretirajući klasična i tradicionalna jela na suvremen i eklektičan način.

Naš stil

Naš sezonski a’la carte menu i dnevni degustacijski menu stalno se mijenjaju i izrazito su fokusirani na svježe i sezonski dostupne sastojke. Srž naših jela čine visokokvalitetni lokalni proizvodi koji odvažnim spajanjem aroma i okusa tvore autentičnu, ali i modernu dalmatinsku kuhinju. Bezvremenske mediteranske delicije pripremaju se na inventivan način i uz kreativnu prezentaciju te se serviraju uz najvišu kvalitetu usluge.

Corte Chef’s Table

Doživite ekskluzivno epikurejsko iskustvo u dobrom društvu prijatelja i voljenih osoba, druženju za odabrane klijente ili team-bulidingu s kolegama. Naši vas Chefovi pozivaju da im se pridružite na Corte Chef’s Table večeru kako bi uživali u pažljivo osmišljenom jelovniku s originalnim slijedovima. Postavljen u udobnom ambijentu naše blagovaonice neposredno ispred restoranske kuhinje, stol može smjestiti od 4 do 8 gostiju i savršen je izbor za ekskluzivne privatne večere i ostale posebne prigode. Rezervacije se zaprimaju najmanje jedan dan unaprijed.

Naši dobavljači

Naš restoran koristi svježe regionalne sastojke i uspostavio je usku suradnju s izvanrednim lokalnim dobavljačima, poljoprivrednicima, ribarima, te proizvođačima maslinovog ulja i vina, raštrkanim duž obale i zaleđa. Sjeverna je Dalmacija mjesto raskošne raznolikosti i obilja. Od divljači koja slobodno luta zelenilom Velebita i obroncima Ravnih kotara, do ribe iz plavih dubina zadarskog arhipelaga - najraznovrsnijeg na Mediteranu.